Den rødryggede tornskade
 
Januarstormen i 2005 må have vakt jubel i tornskadekredse. Tornskadens foretrukne ynglelokalitet er nemlig åbne områder med spredte buske og lavt krat eller større skovlysninger med store rodebunker af afskårne trærødder.
 
Forslag til en tur
Fra Skørping Skole følges Jægerstien helt til den rammer Rebild Kirkevej. Følg nu Rebild Kirkevej til venstre. Efter cirka 300 meter drejes til venstre ad skovvejen.
Efter omtrent 400 meter kommer du til et vejkryds, her drejs til højre. Følg skovvejen til næste vejkryds, hvor du går til venstre mod øst. Når du igen kommer til et vejkryds er du tilbage på Jægerstien. Her drejer du til højre, så kommer du tilbage til udgangspunktet ved skolen. Du vil komme forbi flere potentielle tornskadelokaliteter på din vej.
 
 
Den rødryggede tornskade overvintrer i de Østafrikanske savanneområder. Her fra kommer den til Rold Skovs lysninger i maj måned. Den lever hovedsageligt af insekter og, i lighed med rovfugle og ugler, forsørger hannen sin mage fra æggene er lagt til de er klækket. Er der rigeligt med føde, hamstrer tornskadenhannen en større mængde insekter, der spiddes på torne af slåen eller hvidtjørn indenfor territoriet, der forsvares med en voldsom aggressivitet overfor indtrængende rivaler.
 

 

 
 

Den rødryggede tornskade

 
<- Tilbage
Rold Skov Natur- og Kulturcenter
Østergade 21 | 9510 Arden
Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info