Natravnen
 

Natravnen

 
Efter adskillige års fravær i Rold Skov er nattens mystiske fugl tilbage.
 
Forslag til en tur
Den ovennævnte Natravn kan være ”en enlig svale”. Men har du mod på en natlig vandring kan du evt. prøve en tur i Rebild Bakker. Det er vigtigt, at det er en lun og nogenlunde stille aften i juni eller juli. En anden mulighed er at gå fra Skørping til Arden langs jernbanen. Det er umuligt at forudsige, om du vil opleve ”Gedemalkeren”, men chancen er til stede, hvis du har alle sanser åbne.
 
Det er ikke nemt at få øje på en Natravn i døgnets lyse timer. Den sidder ofte ubevægelig på en væltet træstamme eller direkte på jorden, hvor den stoler 100% på sin fantastiske camouflage. Om natten er den derimod ikke så svær at registrere når den går på vingerne med sin ejendommelige snurrende lyd.
Hvornår der sidst har været officielle meldinger om Natravn i Rold Skov vides ikke præcist. Men den 7. juni 2007 blev Natravnen både hørt og set for foden af Rebild Bakker. Der er ikke tvivl om, at de mange stormfældede områder har gjort området mere attraktivt for Natravnen.
Den mystiske nataktive fugl har førhen været genstand for megen overtro. Alene fuglen latinske navn Caprimulgus (Gedemalkeren) vidner om dette. Fuglen blev ofte set i forbindelse med husdyr. Man troede simpelthen, at den sære skabning malkede husdyrene i nattens mørke. Forklaringen er dog ganske simpel; hvor der er husdyr er der også insekter, som Natravnen langt foretrækker frem for mælk...
 
<- Tilbage
Rold Skov Natur- og Kulturcenter
Østergade 21 | 9510 Arden
Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info