Skovpiberen
 

Skovpiberen foretrækker åbent terræn med småbuske og holder typisk til på de større skovrydningsarealer og i lysninger.

 

 

Forslag til tur
Vil du opleve skovpiberen, så tag ud i Rebild Bakker sidst i maj. Gå fra P-pladsen ned gennem bakkerne mod Kousbækken, og hold øje med toppen af enebærbuskene. Du kan følge den gule rute rundt. Du vil på turen gå gennem flere skovpiberterritorier.
 

Skovpiberen ser måske ikke ud af så meget med dens uanselige brunspættede dragt, men dens sangflugt er noget helt for sig selv, og røber ofte fuglens tilstedeværelse. Skovpiberen stiger til vejrs fra toppen af en busk eller et træ samtidig med at den begynder at synge. Pludselig lader den sig dale ned med stive vinger og hængende ben og lander igen i toppen af en busk eller et træ.

Skovpiberen anbringer sin rede på jorden og kan i gode somre, hvor vejret giver gode muligheder for rigelig insektfangst, få op til tre kuld.
Skovpiberen overvintrer i Afrika og indfinder sig i Rold Skovområdet sidst i april eller først i maj. Skovpiberen er en af de almindeligste fugle i det nordlige Skandinavien, og under trækket nordpå gæstes Nordjylland af store mængder. I løbet af august og hen i september drager skovpiberen atter mod de afrikanske overvintringsområder.
 

Skovpiberen

 
<- Tilbage
Rold Skov Natur- og Kulturcenter
Østergade 21 | 9510 Arden
Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info